Polityka prywatności

Niniejszy dokument opisuje zasady przetwarzania danych osobowych oraz wykorzystywania plików cookies i innych technologii śledzących wykorzystywanych na portalu studiastacjonarne.info i na połączonych witrynach zwanym dalej Portalami.

Szanujemy prywatność Użytkowników Portali i zależy nam, by każdy odwiedzający nasze witryny wiedział jak może chronić swoją prywatność. Dlatego zachęcamy do zapoznania się z niniejszym dokumentem.

Korzystając z Portalu akceptujesz zasady Polityki Prywatności.

Administrator danych osobowych

Administratorem danych osobowych Portali jest:

Grupa StudentNews.pl Sp. z o.o.

ul. Ulubiona 34, 32-085 Modlnica, Polska

NIP 9512091677, REGON 015603965, KRS 0000171226

Możesz uzyskać więcej informacji kontaktując się z nami przez e-mail: privacy@studentnews.pl lub tradycyjnie na powyższy adres siedziby Grupy StudentNews.pl Sp. z o.o.

Bezpieczeństwo danych

Administrator Portali gwarantuje Użytkownikowi poufność wszelkich przekazanych mu danych osobowych. Zapewnia podjęcie wszelkich środków bezpieczeństwa i ochrony danych osobowych wymaganych przez przepisy o ochronie danych osobowych. Dane osobowe są gromadzone z należytą starannością i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione.

Serwery na których przechowujemy dane osobowe zlokalizowane są na terenie Unii Europejskiej.

Stosujemy zabezpieczenia techniczne i kryptograficzne chroniące przetwarzane dane przed niepowołanym dostępem, zmianą lub usunięciem.

Jakie informacje zbieramy

Naszym celem nie jest zbieranie informacji o użytkownikach. Wszystkie zbierane dane traktujemy anonimowo i nie podejmujemy żadnych starań w celu identyfikacji użytkownika. Dane które zbieramy pochodzą od użytkownika (np. z komentarzy), tzw. ciasteczek (cookies) oraz tzw. numerów IP.

Adres IP

Adres IP to niepowtarzalny numer każdego komputera (w tym urządzeń mobilnych) podłączonych do internetu. Na jego podstawie można np. zidentyfikować kraj lub region z którego dany użytkownik łączy się z siecią. Nie mamy dostępu do danych łączących adres IP z innymi danymi identyfikującymi osobę.

Ciasteczka (cookies), pamięć przeglądarki i pamięć podręczna urządzenia

Pliki cookies (tzw. ciasteczka) to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez odwiedzane przez Użytkownika serwisy internetowe do komputera/smartfonu/itp. Użytkownika, na którym są zapisywane.

Używamy cookies, aby:

Ponadto stosujemy wtyczki mediów społecznościowych (Social Media Plugins), aby umożliwić łatwe dzielenie się informacjami z innymi. Podczas odwiedzania naszej strony, operator serwisu społecznościowego, którego wtyczka znajduje się na stronie, również może zamieścić swoje cookies. Obecnie korzystamy z wtyczek Facebook, Twitter, Google+, Linkedin i Wykop.

Na Portalach korzystamy również z wtyczek multimedialnych takich jak YouTube i Google Maps, które również posiadają własne cookies.

Najczęściej przeglądarki internetowe domyślnie zapisują pliki cookies, ale możesz autoryzować, zablokować lub usunąć pliki cookie zainstalowane na swoim komputerze ustawiając opcje swojej przeglądarki. W przypadku najpopularniejszych przeglądarek możesz skorzystać ze wskazówek dostępnych pod poniższymi linkami:

W przypadku stosowania urządzeń mobilnych, ze względu na dużą różnorodność i dowolność wdrożeń przez producentów, ustawień dotyczących cookies należy szukać w instrukcjach obsługi wyszukiwarki w danym urządzeniu.

Informujemy, że wyłączenie pliku cookie może utrudnić poruszanie się po Portalach.

Tagi pikselowe

Stosujemy tagi pikselowe, czyli elementy umieszczane w kodzie strony internetowej, które umożliwiają monitorowanie aktywności takiej jak wyświetlenie danej strony lub jej części.

Komentarze

Dodając komentarz do artykułu, dobrowolnie przekazujesz Administratorowi swoje dane w postaci podpisu oraz treści komentarza. System zapisuje również nr Twój numer IP z którego korzysta Twoje urządzenie.

Twój Podpis i treść komentarza będą widoczne publicznie, o ile nie zostanie usunięty przez Administratora. Twój adres IP nie jest pokazywany.

Logi

Logi czyli informacje automatycznie automatycznie zapisywane przez serwery, takie jak żądanie strony wysyłane przez użytkownika, datę i godzinę żądania, dane urządzenia (np. model sprzętu), typ przeglądarki, język przeglądarki, typ systemu operacyjnego, adres IP oraz pliki cookies.

Logi zapisywane i przechowywane są na serwerach.

Dane zapisane w logach serwerów nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi ze Strony i nie są wykorzystywane przez Administratora w celu identyfikacji Użytkownika.

Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania Stroną, a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem.

Stosowanie profilowania

Nie stosujemy profilowania, co oznacza, że Twoje dane nie są przetwarzane w zautomatyzowany sposób w celu prognozowania zachowania i osobistych preferencji użytkowników.

Cele i podstawa na jakiej przetwarzamy Twoje dane osobowe

Odwiedzając nasze Portale gromadzimy Twoje dane, jak adres IP i dane związane z plikami cookies i innymi technologiami. Przetwarzamy je w następujących celach, zgodnie z art. 6 ust. 1 f) RODO (nasz uzasadniony interes):

Komu przekazujemy Twoje dane

Przetwarzanie Twoich danych osobowych powierzamy:

Uprawnienia Użytkownika

Masz prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia, jak i również prawo do ograniczenia ich przetwarzania/ prawo do cofnięcia zgody, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych. Przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, jeśli Twoim zdaniem, przetwarzanie Twoich danych osobowych – narusza przepisy unijnego rozporządzenia RODO.

Okres przechowywania danych

Przechowujemy dane osobowe przez okres niezbędny do realizacji celów, o których Użytkownik został poinformowany.

Okres przechowywania danych osobowych jest ustalony zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Masz prawo do uzyskania od nas informacji jaki jest prawdopodobny czas przechowywania danych osobowych.

Organ nadzorczy

W razie wątpliwości lub zastrzeżeń co do sposobu, w jaki przetwarzamy Twoje dane, zachęcamy do kontaktu w pierwszej kolejności z nami. W związku z przetwarzaniem danych osobowych przez Administratora przysługuje Ci prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego:

Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych (GIODO)

ul. Stawki 2

00-193 Warszawa

Strona internetowa: http://www.giodo.gov.pl/

Zmiany w polityce prywatności

Administrator Portali zastrzega sobie prawo do aktualizacji niniejszej Polityki prywatności w zakresie prawa. Aktualna wersja Polityki prywatności jest dostępna na stronie https://studiastacjonarne.info/terms/pl